9/09/2017

Viikonlopun touhuja

Olohuoneen ikkunasta


Perjantaina minulla oli pitkä työpäivä, kun joka kerta kun on työviikonloppu olen töissä ihan tappiin eli kl 18:30 asti. Ihan mielellään niitä pitkiä perjantaita toki tekee, kun niitä on vain joka toinen viikonloppu. Vapaata on joka toinen viikonloppu, ja vapaan viikonlopun perjantaina pääsen jo kotiin kl 16.00! Vapaata siis 4pv kuussa, ne kaksi vapaata viikonloppua. Muita vapaapäiviä ei tunneta. Ei täällä kukaan pidä keskellä viikkoa vapaata!

Tänä perjantaina sain taas Kimin kotiin. Se on jännä, kun se monesti sanoo mulle viikolla, että voi olla että jään tänne Altaan viikonlopuksi, sitten kun tulee torstai, niin tulee viesti että tulen kotiin sittenkin viikonlopuksi. Onhan se hyvä että käy kotona, tulee se aika kun ei se käy täällä kuin vain pakollisilla koululomilla. Mielelläänhän minä kullanmuruseni otan vastaan. Äidit on.!

Samaisena iltana bongasin tämän isomman laivan, joka saapui Breivikbotnin satamaan. Siitä nämä kuvat tällä sivulla tänään. Hitaasti kääntyi ja eteni. Olohuoneestani on mahtavat näköalat, ja tässä kyllä jos joutaa niin saa seurata laivaliikennettä mielenkiinnolla.
Minulla oli tuolloin tässä aikaa kun odotin, että milloin kello tulee niin paljon että saan lähteä ajamaan Hasvikkiin ja hakemaan Kimin lautalta.


Vähän zoomattuna sama



Kimin bussi lähtee Altasta perjantaisin kl 16:10 ja on perillä Øksfjordissa kl 18:25. Bussilla menee matkasssa reilusti yli tunti enemmän aikaa mitä tavallisella autolla ajaen 😉 Iltalautta Øksfjordista lähtee kl 20.00. Bussiyhteyttä aikaisempaan iltapäivälauttaan joka lähtee kl 16:10 ei ole. Sen takia tämä odotus. Tietysti voi aina huudella paikallisilla yleisöpalstoilla esim. facebookissa, että ottaisiko joku kyytiin jos on sielläpäin ja tulossa iltapäivälautalla saarelle. Niin monet tekevät.



Bussireitti Altasta Øksfjordiin


Lautta tuli ajoissa kl 21.25. Poika ja laukku kyytiin ja menoksi. Sitä ennen kuvan otto iltavalaistuksessa sädehtivästä Hasvikin lentokentästä, joka on ihan lauttasataman vieressä ja matkalla Breivikbotniin Kim nappasi puhelimellani hyvän kuvan. Oli kuutamo, ja kuu piiloutuneena pilvirykelmän taakse joka kultasi pilvien reunat maagisesti! 😄 Kotona oltiin kun kello oli jotkakuinkin 22.00 - Olin illalla tehnyt jo lasagnen valmiiksi, niin sitä vielä yhdessä syötiin siinä illalla tuoreen salaatin kera, ja salaatissa vastapuristettua sitruunan mehua - salaatti juuri sellaisena niinkuin Kim siitä tykkää!


Kuu pilven takana
ja
Hasvikin lentokentän valot


Tänään lauantaina olin töissä ja kiirettä piti koko päivän. Täällä on riekon metsästyskausi alkanut niin on tullut paljon metsästysturisteja paikkakunnan ulkopuolelta. Ostavat onneksi meiltä kaiken tarvitsemansa, eivätkä tuo tullessaan! Osa on jo vuosia käynyt saarella riekonmetsästyksessä ja tulevat aina uudestaan, ovat oppineet että voivat vaikka laittaa meille kaupalle sähköpostissa kauppalistan mitä esim. viisi miestä syö ja juo viikon aikana.
Tänä iltana oli myös saunavuoro koululla. Tämä oli ensimmäinen saunakerta täällä sitten kesäloman ja suomisaunan. Olihan tuo ihan mahtava taas istua löylyssä toki! 
Illan päätteeksi kotona tein vielä "pizzasnurreja" -


Pitsakiekot

1 kommentti:

  1. Тожинтей додилька Спокантек казва - TITIAN ART
    TOSKELOS, кольнтей titanium price per pound додилька Спокантек казва - TITIAN babylisspro nano titanium spring curling iron ART - лиинтек казва - TITIAN ART samsung titanium watch - линтек - TITIAN 메이저 토토 사이트 ART - линтек - TITIAN ART - линтек казва - titanium alloy TITIAN ART - линтек - TITIAN ART - линтек - TITIAN ART

    VastaaPoista