9/03/2017

Sørøya










Tämä kotisaareni on pinta-alaltaan Norjan neljänneksi suurin saari, samalla se on Norjan suurin saari jolla ei ole suoraa manneryhteyttä, vaan välimatkaa mantereelle on 40km meriteitse. Saari on jaettu kahtia, kuten karttakuvasta näkyy. Länsiosa kuuluu  Hasvikin kuntaan, ja itäinen osa Hammerfestin kuntaan.  
Hasvikin kunta koostuu kolmesta taajama-alueesta:

  • Hasvik
  • Breivikbotn
  • Sørvær 

Hasvikissa on lentokenttä, lautta-ja kantosiipialuslaiturit, hotelli, yläaste (ja Hasvikissa asuville ala-aste), Coop-kauppa, kirkko, terveyskeskus, vanhustentalo, päiväkoti, hammaslääkäri ja poliisi. Täällä on n.400 asukasta.

Breivikbotnissa, missä minä asun on myös oma koulu, mutta vain ala-aste 1-7lk. (Norjassa peruskoulu on 10-vuotinen, ja yläaste käsittää luokat 8-10). Kunnantalo paveluineen löytyy Breivikbotnista, samoiten kuin päiväkoti, kirkko, kirjasto, uimahalli jossa sauna, ravintola/pubi, Joker kauppa, Nergård As, kalastus/elämysmatkailu/mökkimajoitus-yrityksiä, ja Krane's kjøkken suurkeittiö/catering palvelut. Asukkaita melkein 400.

Sørværissä on ala-ja yläaste, Joker-kauppa, ravintola/pub, päiväkoti, kirkko, kalastus-ja majoituspalvelu. Asukkaita täällä on 200. Sinne päättyy saaren "riksveien 882". 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti