9/03/2017

Boknafisk






Boknafisk on pohjoisnorjalainen delikatessi. Boknafisk on kuivattua, no puoliksi kuivattua turskaa. Kalat ripustetaan talvikuukausina "hjelleille" - kolmiomaisille telineille, joissa verkot päällä, tai kotona telineessä seinää vasten. Siellä näitten kalojen annetaan roikkua muutama viikko, tuulessa ne kuivuvat ja saavat oikean koostumuksen. Mitään näihin ei lisätä, ei edes suolaa. Turskaan tulee luontainen suola kuivatettaessa.

Boknafisk aloitetaan sahaamalla pitkistä ja kovista turska "haloista" n. 5-10cm paloja. Ne palat laitetaan yöksi likoamaan runsaaseen veteen. Valmistusvaiheessa boknafiskit laitetaan kiehuvaan veteen, levy pois päältä ja annetaan hautua 15min. Siinä ajassa kala kypsyy juuri oikeanlaiseksi. Boknafiskiä syödään perunoiden, pekonin, ja hernemuhennoksen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti