9/19/2017

Suomituliaisia


Sain sunnuntai aamupäivällä nämä ihanuudet kotiovelle asti. Joitakin asioita ei täältä saa, kuten näitä jauhoja. Hieno ruisjauho on rukiinjyvän ytimestä hienoksi jauhettua jauhoa, joka sopii kaikkeen ruoanlaittoon ja leivontaan, mutta erityisen hyvin se käy karjalanpiirakoiden kuorien ja sämpylöiden valmistamiseen.

Karkeaan täysjyväruisjauhoon on jauhettu koko rukiin jyvä. Se sopii siksi hyvin kalan leivitykseen sekä ruisleivän- ja puuron valmistamiseen. Ruisjauho antaa sekä suolaisiin että makeisiin piirakkapohjiin, sekä leipä-ja sämpylätaikinoihin makua, kuitua ja hivenaineita. Rukiissa ei ole sitkoa aikaansaavia aineksia, joten esimerkiksi hapattamattomiin ruokaleipiin tarvitaan myös vehnäjäuhoja.

Täysjyväohrajauho on runsaskuituinen, ja se on jauhettu kotimaisesta ohrasta. Tämä sopii hyvin rieskojen ja ohukaisten valmistukseen.


Valmista ruisleipää. Kyllä Pirkka ruispalat on ihan ok, tykkäsin.

Omat leipomat cocktail karjalanpiirakat alla olevassa kuvassa. Nämä ne vasta parhaita ovat. Kuka tahansa jonka kädessä kaulin pysyy pystyy helposti leipomaan 30-40 karjalanpiirakkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti