9/04/2017

Valaanliha


Siis meillä Norjassa saa syödä valaanlihaa. Meilläkin on kaupassa valaanlihaa pakastetuotteena. Joskus kymmenen vuotta sitten oli näillä leveysasteilla tuorettakin valaanlihaa saatavilla, vaan nyt sitä taitaa saada vaan Lofooteilta.




Valaanlihaa ei saa viedä Suomeen. Jos haluatte maistaa valaanlihaa, on teidän tultava Norjaan! Tämä on kyllä ihan syötävän hyvää. Valaanpihvi laitetaan suikaleiksi ja paistetaan voissa, pari liha-tai kasvisliemikuutiota, vähän jauhoja, valkosipulia, porkkanaa ja tavallista sipulia sekaan. Creme fraichea ja puolukkahilloa, suolaa ja pippuria mausteeksi ja muutama viipale sitä norjalaista ruskeaa juustoa. Tämän ruoan voi hyvin tarjota perunoiden kanssa, parsa-ja ruusukaalit sopivat hyvin tähän makuun.





3 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä hyvältä

    VastaaPoista
  2. Kyllä tämä on todella maukasta. Mehän tätä pariin otteeseen on syötykkin Markku!

    VastaaPoista
  3. Et oo tota valaan syömisen eettisyyttä ajatellu?

    VastaaPoista