9/30/2017

Fårikål eli lammaskaali


Kotimaista (norjalaista) syksyn lammasta valmiina palasina

Lammasta valmistetaan Norjassa monella tapaa. Sitä suolataan, kuivataan, savustetaan, haudutetaan ja paahdetaan. Raikas meri-ilma ja yrtit tekevät lampaan lihasta erikoisen maukasta. Lammas on erityisen suosittua Pohjois-Norjassa. Haudutettu lammaspata on arvostettua ruokaa , ja se onkin Norjan kansallisruoka, samaan tyyliin kuin karjalanpaisti on Suomen kansallisruoka.
Joka syksy on tapana tehdä lammaskaalia moneen kertaan, mutta ensimmäisen syöntikerran jälkeen sitä ajattelee, että huomenna lämmitettynä se on vielä parempaa!



Kaalilohkot ja lammas kerroksittain kattilaan, suolaa ja pippuria. 



Valmis ateria. Lisukkeena persiljalla höystetyt perunat 💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti